Тогава от тази снимка може да извадим няколко тенденции: - влизат

...
Тогава от тази снимка може да извадим няколко тенденции: - влизат
Коментари Харесай

Аламанов: Последните данни на ”Галъп” чертаят кабинет ”Борисов 3”, но в кошмарна версия. Хорошо, а?

Тогава от тази фотография може да извадим няколко трендове:

 

- влизат дребни вождистки псевдо-патриотични партийки, най-вече известни с хейта си против ЕС;

 

- Възраждане получава тъжно висок резултат;

 

- Политическа партия доста изостават;

 

- Демократична България са постоянни, само че назад;

 

- ГЕРБ с всичките псевдо-патриоти имат близо 46% и с няколко инцидентни гласа може да създадат устойчиво държавно управление и да си ръководят цялостен мандат.

 

Представяте ли си държавно управление на ГЕРБ+СДС+Възраждане+ИТН+Възхода+няколко гласа от Движение за права и свободи? Т.е. Борисов 4, което ще е Борисов 3, само че в кошмарна версия. Как ви се коства? Хорошо, а?

 

Има обаче една значима детайлност. Много значима. Това са данни от твърдо решилите да гласоподават. Които са към 49%, съгласно получените отговори. Тъй като става дума за действителни хора, действителни гласоподаватели, а не по описи, това в безусловно число е към 2,6 милиона индивида.

 

Две значими следствия:

 

1. ГЕРБ имат единствено 25.9% от тези 2,6 милиона гласа. Т.е. единствено 674 000 гласа. (да, всички други имат още по-малко). ГЕРБ не могат да съберат дори 700 000 гласа.

 

2. Над 50% от действителните гласоподаватели споделят, че няма да гласоподават. т.е. 2,6 милиона гласа са някъде там и не се се определили. И към тях би трябвало да са ориентирани напъните на демократичните партии.

 

Ако единствено половината от тези негласуващи бъдат уверени, че техният глас има значение, и те не желаят Борисов-версия 4, то ГЕРБ може да изгубят с доста.

 

Две седмици и половина акция. 1.3 милиона гласа като таргет. Интересна задача.

Но изцяло допустима. Никой не вярваше, че Украйна може да устои против наглия агресор. Сега виждаме по какъв начин се обръща войната. Всичко е допустимо, в случай че има вярна тактика, привличане на доста хора и цялостна отдаденост за обикновено бъдеще.

 

Две седмици и половина. Които може да дефинират бъдещето ни.

Мислете. Гласувайте за обикновено бъдеще, не за кошмарно минало.

 

Любомир Аламанов, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР